Twentse Duikvereniging Losser

Bijzondere jubileumreis naar Bali

Na het succes van eerdere jubileumreizen naar o.a. Malta, Egypte en Turkije heeft de Twentse Duikvereniging in september 2022 een geweldige reis gemaakt naar Bali.

De vereniging gaat iedere 5 jaar op jubileumreis. Deze reis zou dan ook plaatsvinden in 2020. Op dat moment viert de vereniging haar 45 jarig bestaan. Door de pandemie kon de reis op dat moment niet doorgaan. Twee jaar later was het dan wel eindelijk zover: een veertigtal mensen vertrok naar de andere kant van de wereld voor deze bijzondere reis. Een tiental mensen volgden een week later.

De eerste week bestond uit cultuur snuiven, zoals het bewonderen van tempels, rijstvelden de mooie natuur en de vriendelijke mensen. Tussen de trips door is het genieten bij het hotel: lekker eten en drinken al dan niet opgeluisterd met mooie Balinese zang en dans. Er is één dag waarop er wordt gedoken, en wel bij het eiland Nusa Penida. We maken drie prachtige duiken met veel onderwaterleven en een hoop reuzenmanta’s. 

De tweede week stond helemaal in het teken van duiken. Dit vond plaats in Tulamben, aan de oostkust van Bali. Het is een duikgebied waar scheepswrakken liggen en een enorm divers onderwaterleven is. We hebben hier dan ook een fantastische duikweek gehad. Blader door de foto’s voor een impressie van de duiken.