Twentse Duikvereniging Losser

Wie wij zijn


De Twentse Duikvereniging is een actieve duikvereniging waar kwaliteit, veiligheid en gezelligheid voorop staan. Losser is onze vestigingsplaats, waar het zwembad Brilmansdennen onze uitvalsbasis voor de winter is. In de zomer wordt er gedoken, tijdens onze vaste trainingsavond, in het Grasbroek te Bornerbroek.

De doelstelling van ons is het bevorderen van de duiksport. Wij zijn aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond), maar uiteraard zijn duikers van een andere organisatie ook van harte welkom. Onze vereniging bestaat momenteel uit circa 80 leden. De Twentse Duikvereniging organiseert regelmatig evenementen en opleidingen welke natuurlijk allemaal gerelateerd zijn aan het duiken.

Neem een duik in....

Historie

Onze geschiedenis

In 1975 werd de duiksport steeds populairder, waardoor de HSD (Hengelose Sport Duikers) het aantal leden niet meer aan kon en er al snel een wachtlijst ontstond. Hierdoor is er besloten, in samenwerking en overleg met het bestuur van de HSD, een nieuwe vereniging te starten met de mensen die op deze wachtlijst stonden. De TD was geboren!

Omdat er op de donderdagavond nog wel plek vrij was in het Twentebad, is er voor gekozen om van de donderdagavond de standaard trainingsavond te maken. Helaas was het maar mogelijk om één uur van het zwembad gebruik te maken. Er was behoefte aan meer. Daarom is er destijds gezocht naar een accommodatie welke meer mogelijkheden bood. Deze is ook gevonden, het zwembad in Losser waar de Twentse Duikvereniging drie uur trainingstijd had.

Onze locaties

Zwembad

Onze locaties

't Grasbroek

Toen bij de aanleg van de snelweg A1 zand nodig was, is een zandafgraving bij Bornerbroek ontstaan ('t Grasbroek). Het was vrij om (na de afgraafwerkzaamheden) hier te duiken en dit werd door de leden van de TD ook veelvoudig gedaan. Later is er naast een zandafgraving een camping en recreatieplas ontstaan waarmee er afspraken zijn gemaakt. Tot op heden wordt er nog steeds in 't Grasbroek gedoken.

Ook een proefduik maken?

Kom dan een keertje langs om te proeven van het duiken. Neem via onderstaande button contact met ons op!