Twentse Duikvereniging Losser

Vertrouwenscontactpersoon

Als vereniging doen wij ons uiterste best om een omgeving te creëren waarbinnen iedereen zich comfortabel en veilig voelt.

Alle leden moeten ingeschreven zijn bij de NOB zodat zij vallen onder het tuchtrecht van de bond en daarnaast een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering hebben.

 

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

De VCP is het eerste aanspreekpunt binnen de sportorganisatie voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De VCP is er voor iedereen binnen de organisatie; sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders, etc. De VCP kan het thema in de organisatie bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten.

 

Als er iets mis gaat

Mocht er iets mis gaan dan is de vertrouwenspersoon het eerste aanspreekpunt. Zaken als grensoverschrijdend gedrag, gebruik van doping of altijd melden!

 

Bij de Twentse Duikvereniging

Binnen onze vereniging zijn we nog op zoek naar (het liefst) 2 vertrouwenscontactpersonen. Voor nu is binnen het bestuur Karin Scholten-Wilens het aanspreekpunt voor zaken die een vertrouwenscontactpersoon nodig hebben. Zij heeft de opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon gevolgd bij NOC*NSF, maar kan vanuit haar rol als algemeen bestuurslid geen volledig onafhankelijk VCP zijn.

 

Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)

Je kunt ook terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van de NOB:

Marieke Wiendels is de vertrouwenscontactpersoon van de NOB. Je kunt bij haar terecht als je denkt dat je slachtoffer bent of dreigt te worden van grensoverschrijdend gedrag. Ook kun je bij haar terecht als je beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag of hiervan getuige bent. De gesprekken die tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden zijn altijd privé.

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Marieke. Mail naar vertrouwenscontactpersoon@onderwatersport.org of bel via 0318 – 58 13 08. Marieke biedt een luisterend oor en zoekt samen met jou naar een oplossing of antwoord.

 

Centrum Veilige Sport NOC*NSF

Is er sprake van seksuele intimidatie of ander (seksueel) grensoverschrijdend gedrag? En heb je vragen of twijfels om bijvoorbeeld je verhaal te vertellen? Neem contact op met het meldpunt Centrum Veilige Sport van NOC*NSF.

Mail naar centrumveiligesport@nocnsf.nl of bel 0900 – 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.30-18.00 uur).