Twentse Duikvereniging Losser

Lidmaatschap

Om op een veilige en rustige manier van al het moois te kunnen genieten moet de techniek van het duiken zelf een soort tweede natuur worden​

Je moet je onder water net zo happy voelen als boven water en dat vereist oefening van technieken en onderhouden van de vaardigheden. Dit kun je het beste doen bij een vereniging.

Wij hebben de hele winter op donderdagavond een zwembad tot onze beschikking waar we je zowel de perslucht- als snorkelvaardigheden kunnen aanleren en onderhouden. In de lente en zomer gaan we hiermee verder in het Nederlandse buitenwater. Door frequent te duiken hoef je er, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, niet meer eerst in te komen. Het duiken is dan je tweede natuur geworden, zodat je als je aandacht kunt richten op al dat moois in de onderwaterwereld

Kosten Opleidingen

Als je binnen de vereniging een brevet wilt behalen, dan worden daar de volgende kosten voor in rekening gebracht.

Dit is inclusief inschrijving Twentse Duikvereniging (en NOB), theorieboek in bruikleen, logboek en gebruik duikuitrusting tijdens de opleiding € 225,- lees meer

Inclusief boek in bruikleen € 175,- lees meer

Inclusief boek in bruikleen € 175,- lees meer

Maandelijkste kosten

De contributie bedraagt € 17,50 per maand. Dit is inclusief lidmaatschap NOB. Als lid van de NOB ontvang je ook tien keer per jaar het blad "Onderwatersport". Daarnaast zijn er de volgende voordelen:

Medische keuring

Ben je nog nooit medisch gekeurd en start je met duiken? Dan blijft de eerste keuring, de aanvangskeuring, verplicht. De belangrijkste reden voor deze eerste keuring is dat we daarmee een duidelijk signaal afgeven aan nieuwe cursisten: duiken is een veilige sport, maar er zijn risico’s en bij bepaalde medische aandoeningen is dat risico groter dan anders. Bij de aanvangskeuring legt de duikerarts ook uit wanneer je eventueel weer opnieuw contact moet opnemen met een duikerarts. (bron: Nederlandse Onderwatersport Bond)

De kosten van een duikmedische keuring zijn afhankelijk van de keurende instantie. Raadpleeg voor vergoeding je eigen ziektekostenverzekering.

Ben je al duikmedisch gekeurd en heb je daar een verklaring van? Dan voldoet een Duikmedische Zelftest. Deze is te vinden op de website van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

Proberen?

Wil je eerst proberen hoe het is om onder water te ademen? Dan kun je geheel vrijblijvend een introductieduik maken in het zwembad. Je gaat onder begeleiding van één van onze instructeurs met perslucht onder water. Ben je geïnteresseerd in een introductieduik? Neem contact met ons op!