Twentse Duikvereniging Losser

Drie sters duiker

Divemaster

De drie sters duikopleiding is een leergang van verdieping. In deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt.

Je wordt opgeleid als begeleidend duiker. Je leert hoe je duikers in opleiding kunt begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Je leert hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ten slotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de drie sters duiker duikt binnen de nultijden.

Ook deze opleiding bestaat uit een aantal theorielessen, zwembad- en buitenwaterlessen. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

3- sters duiker aan de leiding

Als een drie sters duiker kom je vaak in de situatie dat je met lager gebrevetteerde duiker gaat duiken. Ook duikers die bezig zijn met een opleiding en vaardigheden moeten oefenen. In deze opleiding leer je omgaan met dit gegeven.

Decompressie

Dit onderdeel gaat dieper in op het fenomeen decompressie. Wat je niet leert zijn decompressieduiken; daar is een aparte specialisatie voor. Dit deel van de cursus leert je erg veel over decompressie, de geschiedenis ervan en de laatste inzichten en ontwikkelingen, die steeds aan verandering onderhevig zijn.

Duikmaterialen

Als 3-sters duiker (Divemaster) kom je veel in aanraking met duikers die aan het begin van hun duikcarrière staan. Zij hebben vaak vragen over duikmaterialen en de keuzes die ze daar in moeten maken. In dit hoofdstuk leer je heel veel over de duikuitrusting. De werking van ademautomaten, stab-jacks. Informatie over (droog)pakken en flessen. De 3-sters duiker kan adviseren op basis van de behoefte van de cursist.

Reanimatie

Wij vinden het belangrijk dat alle clubleden kunnen reanimeren. We duiken vaak op afgelegen plekken en als er iets gebeurd waarbij reanimatie nodig is, telt iedere seconde. Dus willen we graag dat onze clubleden dit kunnen. Onze instructeurs mogen zelf de reanimatiecursus geven en de TD beschikt over reanimatie poppen en een oefen AED. We bieden deze cursus  en herhalingscursussen jaarlijks, vanaf 2-sters brevet aan. Vanaf 3-sters is deze verplicht.

Proberen?

Wil je eerst proberen hoe het is om onder water te ademen? Dan kun je geheel vrijblijvend een introductieduik maken in het zwembad. Je gaat onder begeleiding van één van onze instructeurs met perslucht onder water. Ben je geïnteresseerd in een introductieduik? Neem contact met ons op!