Twentse Duikvereniging Losser

Een sters duiker

Open water diver

Ieder jaar in oktober gaat een groep beginnende duikers van start met de één sters opleiding, welke begint in het zwembad.

In de bescherming van het ondiepe, heldere water van ons zwembad in Losser worden de beginnende duikers vertrouwd gemaakt met het ademhalen onder water en verschillende vaardigheden die nodig zijn om veilig te kunnen duiken.

Na een aantal zwembadlessen verplaatsen we de opleiding in het voorjaar daarop naar het buitenwater. De vereniging beschikt over eigen apparatuur dus tijdens de opleiding hoef je nog geen apparatuur te kopen. Ook na afloop van de opleiding bestaat de mogelijkheid de apparatuur voor een bepaalde tijd te huren. Brevetdoelstelling een sters duiker. Het doel van de opleiding tot het brevet één sters duiker is, dat de cursist zich voorbereidt op het duiken

Toelatingsvoorwaarden

Voor toelating tot de opleiding één sters duiker stelt de TD de volgende voorwaarden:

Duikuitrusting

Duiken wordt pas echt leuk als je je eigen duikuitrusting hebt. Je weet dan dat alles goed past en werkt. De aanschaf van een duikuitrusting is goed te spreiden. Voor aanvang van de opleiding heb je zwembadvinnen, masker en snorkel nodig. Voordat je het buitenwater in kan, heb je een duikpak, handschoenen, schoenen, buitenwatervinnen, lood, kompas en een duikmes nodig. Gedurende de één sters opleiding kan er gebruik gemaakt worden van een trimvest, automatenset en een persluchtfles van de vereniging. Na de opleiding zal deze zelf aanschaft moeten worden. Hierbij kan natuurlijk heel goed gebruik worden gemaakt van de kennis en ervaring van de instructeurs en leden van de vereniging.n

Proberen?

Wil je eerst proberen hoe het is om onder water te ademen? Dan kun je geheel vrijblijvend een introductieduik maken in het zwembad. Je gaat onder begeleiding van één van onze instructeurs met perslucht onder water. Ben je geïnteresseerd in een introductieduik? Neem contact met ons op!