Twentse Duikvereniging Losser

Twee sters duiker

Advanced Open Water diver

Na het behalen van een één sters brevet is het toegestaan om zelfstandig te duiken, maar soms wil je meer!

Zo kun je als twee sters duiker duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

Bij voldoende interesse wordt er een twee of drie sters opleiding gestart. Ook als je al een brevet hebt van een andere organisatie of je hebt ooit al een NOB brevet gehaald, kun je natuurlijk instromen in een vervolgopleiding. Opleiding bestaande uit:

Nachtduiken

Je leert hierin hoe je een nachtduik voorbereidt en op een veilige wijze uitvoert. Hierbij wordt veel aandacht besteedt aan het verkennen van de duikplek (ook bij daglicht), lichtbakens en onderwaterlampen.

Getijdenwater

Dit onderdeel is speciaal bedoeld om te kunnen duiken in getijdenwater zoals de Oosterschelde of de Noordzee. Hierbij is het absoluut noodzakelijk dat je een goede planning maakt, zodat je NIET duikt in de volle stroming.

"Als je buddy hulp nodig heeft..."

Een beetje cryptisch, maar dit onderdeel besteedt heel veel aandacht aan allerlei medische aspecten van het duiken en mogelijke complicaties die kunnen optreden. In het praktijkgedeelte wordt veel aandacht besteedt aan reddingshandelingen.
Dieper duiken

Je één sters brevet gaat uit van een maximale duikdiepte van 20 meter. En dat is niet voor niets! Je hebt namelijk wel wat meer kennis én ervaring nodig om op verantwoorde wijze dieper te duiken. En dat is precies waar dit onderdeel over gaat. Het 2* brevet van de NOB biedt je de mogelijkheid te duiken tot een diepte van max. 20 meter. Om dieper te mogen duiken moet bovenop de 2* opleiding nog een On-top module gevolgd worden. Binnen de TD vinden we het belangrijk dat onze 2*-duikers veilig kunnen duiken over de hele wereld. Daarom hebben we de on-top module voor duiken tot max. 30 meter geïntregreerd in de 2*-opleiding. Er worden geen meerkosten voor gerekend.

Proberen?

Wil je eerst proberen hoe het is om onder water te ademen? Dan kun je geheel vrijblijvend een introductieduik maken in het zwembad. Je gaat onder begeleiding van één van onze instructeurs met perslucht onder water. Ben je geïnteresseerd in een introductieduik? Neem contact met ons op!