Twentse Duikvereniging Losser

Hulsbeek weer rommelvrij

Glas, flessendopjes, planken en plastic: de Twentse Duikvereniging haalden op zaterdag 3 juni weer een hoop rommel naar boven uit recreatieplas het Hulsbeek in Oldenzaal. Met een groep duikers werden de ondiepe en diepere delen van de bodem schoongemaakt. 

De jaarlijkse schoonmaak wordt afwisselend door de Hengelose Sportduikers en de Twentse Duikvereniging gedaan. Hoewel de plas elk jaar wat schoner lijkt te worden, is er op bepaalde plekken toch altijd veel rommel te vinden. Aan de oevers en onder bruggen is het altijd raak. De objecten zijn vaak gevaarlijk voor zwemmers. Door de rommel op te ruimen voor de zomer, is de plas weer veilig en schoon voor het zwemseizoen.

's Morgens in linie eerst de schoonmaak van het ‘ondiepe’ water en 's middags met perslucht de diepere gedeeltes.