Twentse Duikvereniging Losser

Nieuwe en historische duikervaringen op het Bruegheliaans Festijn

De Twentse Duikvereniging heeft bezoekers van het Bruegheliaans Festijn in Losser letterlijk de kans gegeven om een duik in het diepe te nemen. En duikers van onze vereniging kregen de kans om een duik te maken in een historisch duikpak. Na vorig jaar stonden we ook dit jaar voor het gemeentehuis met een mobiele duiktank waarin het allemaal gebeurde.

Tijdens het eerste weekend van september, het ‘Brueghelweekend’, hebben in totaal 38 kinderen genoten van een duik onder begeleiding van ervaren duikers. Soms met een beetje spanning het water in, maar ze kwamen er allemaal met een grote glimlach weer uit. 

Op zondag maakten een aantal leden van de Twentse Duikvereniging een duik met het 80kg wegende standaardpak van Siebe Gorman, een duikpak met helm dat wordt bevestigd met meerdere bouten. Met een handpomp werden de duikers van lucht voorzien. Dit soort duikpakken waren vanaf 1940 een doorbraak in de duikwereld. The Historical Diving Society heeft het mogelijk gemaakt dat onze duikers een keer een deel van de historie van het duiken konden ervaren. 

Het was een fantastisch weekend met heel veel belangstelling, gezelligheid en mooie duikervaringen. Bekijk hieronder de foto’s: