Twentse Duikvereniging Losser

Duikweekend in Zeeland: Herfstkamp 2024

Afgelopen weekend (4 – 7 oktober) verzamelde een groep enthousiaste duikers zich in het prachtige Zeeland voor een onvergetelijk duikweekend. Het was weer tijd voor het jaarlijkse en altijd gezellige Herfstkamp. Zeeland staat bekend als een van de mooiste duiklocaties van Nederland, met de Grevelingen en de levendige Oosterschelde.

Met 17 duikers verbleven we in een groot huis op duikcentrum de Witte Boulevard in Renesse. Het weer was ideaal: frisse herfstdagen met veel zon. Onder water kwamen de duikers oog in oog te staan met indrukwekkende noordzeekrabben, zeenaalden, kreeften, sierlijke slakken, grote hooiwagen-krabben en heel veel jonge sepia’s. Voor sommigen was het hoogtepunt het spotten van zeepaardjes en een school pijlinktvissen.

Huwelijksaanzoek in de Grevelingen
Eén van onze duikers vroeg zijn vriendin ten huwelijk in het water van duiklocatie Den Osse Nieuwe Kerkweg. Onder water liet hij haar een kistje zien met daarin een ring en een aantal kaartjes met als laatste de tekst:’ Wil je met me trouwen?’. En ze knikte ja. Dat maakte ons Herfstkamp dit jaar toch wel extra bijzonder!